ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΟΣ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Η Παναγία είναι κοντά μας 



Στεναχωρημένη καθώς βρίσκομαι σε διπλή καραντίνα  μία  από τον  κορονοϊό που έκλεισε τις Ι.Μονές και 2η από μια οξεία φαρυγγίτιδα με πυρετό  που με ταλαιπωρεί 5 μέρες τώρα, εμποδίζοντάς με να πάω στον Ναό για να ψάλλουμε τον Ακάθιστο Ύμνο, στάθηκα να διαβάσω τους Χαιρετισμούς στην Παναγία, στο κελί μου,  και έτσι όπως λαμπύριζε στο μισοσκόταδο από το φως του κεριού θέλησα  να βγάλω κάποια φωτογραφία  να στείλω στην αδελφή μου και στις ανηψιές μου προς πνευματική τους ενίσχυση , έβγαλα δε και κάποια  βίντεο.
 Όταν μετά που τελείωσα τους χαιρετισμούς  πήγα να στείλω κάποιο  από τα βίντεο. Είδα  τα πρόσωπα του Χριστού και της Παναγίας να κουνιούνται, στην αρχή συγκλονίστηκα καθώς δεν είχε ξανασυμβεί κάτι τέτοιο,  μετά σκέφτηκα ότι θα ήταν από το φως του κεριού ή ότι έτρεμε το χέρι μου .

Πέρασα το βίντεο στον υπολογιστή για να το δω σε μεγάλη οθόνη και πρόσεξα ότι μόνο τα πρόσωπα κουνιούνται και όλη η εικόνα είναι σταθερή, όπως και η φλόγα του κεριού.

Δεν θα πω ότι είναι θαυματουργή η εικόνα αν και για μένα έχει κάνει θαυμαστά πράγματα .

Αλλά θα πω αυτό που ένιωσα ότι θέλει να μας πει ο Χριστός και η  Παναγία μας σε αυτή την δύσκολη περίοδο για όλους μας,

ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ  
Είμαι σε κάθε εικόνα,  και δεν με εμποδίζει τίποτα να έρθω κοντά σου .
Να έρθω κοντά σας.

Να  έχουμε  θάρρος  ελπίδα   πίστη   και προσευχή 
η προσευχή κάνει θαύματα .








Καθώς στη λογική δεν χωράει το θαύμα,μετά από λίγο επέστρεψα στην εικόνα της Παναγίας και τοποθέτησα μια άλλη εικόνα μπροστά της για να εξακριβώσω αν είναι όντως παρουσία της Παναγίας άλλαξα και την φορά της κάμερας και Πράγματι η Παναγία και ο Χριστός εξακολουθούν να κουνιούνται ενώ η μορφή της Παναγίας στην άλλη εικόνα παραμένη σταθερή.



Όπου βούλεται Θεός, νικάται φύσεως τάξις

Μ.Μοναχή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΕΠΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΤΟΥ ΣΕΠΤΟΥ ΣΚΗΝΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΤΕΧΘΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Αρχιμ. Γρηγορίου Κωνσταντίνου Δρ. Θεολογίας